Whatsapp’tan Daha Fazla Fotoğraf Gönderin

Whatsapp uygulaması içerisinden arkadaş listesine fotoğraf göndermek çoklu görüntüler için oldukça zor olabiliyor. Bu alanda atılabilecek fotoğrafların kısıtlı olması nedeni ile bir kerede istenilen bütün fotoğraflar gönderilemiyor. Bu nedenle kullanıcılar gönderdikleri 10 fotoğrafı aklında tutarak kaldıkları yerden göndermeye devam ediyorlar. Ancak whatsapp içerisinde bu özellik değişiklik gösterdi. Artık whatsapp uygulaması içerisinden tek seferde 30 görüntü gönderebilirsiniz. Whatsapp içerisine gelen özelliği kullanabilmeniz için uygulamanın güncelleme özelliklerini aktif hale getirmeniz gereklidir. Bu sayede bu özelliği kullanabilirsiniz. Bunun yanında kullanılabilir özellik cihazlar açısından süre değişimi yaratabilir. Birkaç sürüm üzerinden bu özellik kullanılabilirken diğer cihazlar içinse daha sonradan kullanılacaktır.

Tek Seferde Daha Fazla Paylaşım Gönderin

Whatsapp uygulaması içerisinde yapılan güncellemeler ile birlikte birden fazla değişiklik yapıldı. Bu değişiklikler içerisinde ilk olarak tek seferde birden fazla fotoğrafın gönderilmesi yer alıyor. Kullanıcılar diğer kişilere paylaşımları tek seferde 30 seçenek ile birlikte gönderebilirler. Bu sayede daha fazla paylaşım daha kolay olarak bir kerede diğer kullanıcılara gönderilebilir.

Video Uzunlukları Değişti

Whatsapp içerisinde yer alan bir diğer değişiklik ise video uzunlukları. Artık kullanıcılar videoları daha uzun halleri ile birlikte gönderebilirler. Whatsapp üzerinden görüntü gönderilebilmesi için ilk olarak videonun kısaltılması ve bölünmesi gerekiyordu. Karşı tarafa videolar parçalar halinde ve kalitesi düşürülerek gönderiliyordu. Ancak yapılan değişiklik ile birlikte kullanıcılara videolar daha kısa süreler içerisinde ve daha yüksek kaliteler ile birlikte gönderilebiliyor. Yapılan bu değişiklik kullanıcıları oldukça memnun etmiş durumda. Artık daha uzun videoların gönderilebilmesi için bu uygulama rahat olarak kullanılabiliyor.

Whatsapp Uygulamasında Kişi Listesi Bulma

Kısa bir süre öncesinde whatsapp uygulaması içerisine durum özelliğinin gelmesi ile birlikte bu uygulamada birçok sekmenin yerinde değişiklikler yaşandı. Bu değişiklikler kapsamında artık kullanıcılar whatsapp kişi listelerini eski alandan göremeyecekler. Bu kişi listelerin görüntüleri ise akıllı cihazların sürüm özelliklerine göre farklılık gösteriyor. İOS ve Anroid sürümlü telefonlardan kişi listesine bu adımları izleyerek ulaşabilirsiniz;

  • Whatsapp kişi listesini İOS sürümlü olan cihazlardan görmek isteyenler ilk olarak yeni mesaj alanına tıklayabilirler. Bu alan içerisinde kullanıcılar için kişi listeleri gösterilecektir. Kişi listelerinden birini tercih ederek mesajlarını gönderebilirler. Bu alanda yapılan değişiklik ise artık kişi durumlarının isimler altında yer almaması. Kişilerin durumlarını direk olarak göremeseniz da profil fotoğraflarını görmeye devam ediyorsunuz. Bu liste içerisinde en çok görüştüğünüz kişileri listenin en üst bölmesinde görmeniz mümkündür.
  • Whatsapp uygulaması içerisinden kişi listesini görmek isteyen Android sürümlü cihazlar içinse büyüteç simgesinin üzerine tıklamak gerekiyor. Bu sayede kişi listesi ana ekran üzerine gelecektir. Bu alanda da İOS sürümler ile aynı eksiklik yer alıyor. Eskiden kişilerin listesinde durumlarını da görebilirken bu değişiklik ile birlikte durumları görebilmek için aynı zamanda kişilerin üstüne tıklamanız gerekiyor. Bu sayede kişi durumlarını öğrenebilirsiniz.

Whatsapp Durumlarını Kayıt Edemezsiniz

Whatsapp üzerinden paylaşımlar akıllı cihazlar üzerine kayıt edilemiyor. Bu nedenle kullanıcıların bu görüntüleri kayıt etmek istediklerinde ekran görüntüsü almaları gerekecektir. Bu sayede whatsapp üzerinden paylaşılan görüntüleri alabilirler. Snapchat uygulamasında ekran içerisinden görüntü için ekran fotoğrafı alındığı zaman bildirim gidiyor. Ancak whatsapp için henüz böyle bir durum söz konusu değil. Kullanıcılar istedikleri fotoğrafların ekran görüntüsünü alabilirler. Bu sayede 24 saat sonra silinecek olan görüntüler akıllı cihaz içerisinde yer alabilir. Aksi takdirde görüntü 24 saat sonra silinir ve bir daha bu görüntüleri elde edemezsiniz.

[Toplam:1    Ortalama:5/5]
By | 2017-03-02T18:11:25+00:00 2 Mart 2017|Serbest Yazılar|0 Yorum

Kimler Neler Demiş?

İlk Yorum Hakkı Senin!

Bildir
wpDiscuz