Facebook Kullanıcı Güvenliği İçin Çalışıyor

Facebook, sahte hesaplar ve kullanıcı profil fotoğraflarının kötüye kullanılması nedeniyle yaşanan sorunları ortadan kaldırmak adına çalışma başlattı. Bu uygulama sayesinde artık kullanıcıların profil fotoğrafları, indirilemeyecek, ekran görüntüsü alınamayacak ve başkaları ile paylaşılıp gönderilemeyecek.

Facebook Yeterince Güvenli Mi ?

Facebook, kullanıcıların güvenliği için her türlü önlemi almaya devam etse de, kullanıcının herkese açık olan bilgilerinin korunması ne yazık ki mümkün olmuyor. Herkes tarafından görüntülenebilen kişisel bilgiler, profil fotoğrafı gibi kişiye özel olan paylaşımlar, başkaları tarafından kopyalanabiliyor ve eğer kopyalayan kişi kötü niyetli ise hem kullanıcı adına hem de kullanıcının arkadaşları adına zor durumlara neden olabiliyor. Bunun önüne geçmek için çalışan Facebook, şuan için Hindistan’da bulunan Android cihazlarda kullanılabilen özellik ile kullanıcıların profil fotoğrafının kaydedilmesini ve paylaşılmasını önlüyor. Günde 600 bin Facebook kullanıcı hesabının kötü niyetli kişilerce ele geçirildiği göz önünde bulundurulduğunda, kullanıcı adına oldukça önemli bir adım olan özellik şimdiden bir hayli ilgi uyandırmış durumda.

Facebook’ un Güvenlik Önlemi Ne Zaman Türkiye’ de Kullanılabilecek ?

Profil fotoğrafının kaydedilmesi, ekran görüntüsünün alınması, gönderilmesi, paylaşılması gibi eylemleri engellemek amacı ile geliştirilen güvenlik önlemi şuan için yalnızca Hindistan’ da kullanılabilir olsa da, yakın zamanda tüm ülkelerde uygulanacağı Facebook yetkilileri tarafından duyuruldu. Henüz deneme aşamasında olması itibarı ile net bir tarih verilmezken öncelikle Android cihazlar için geçerli olması bekleniyor.

Bu güvenlik önlemi tüm ülkeler için uygulamaya geçene kadar, kullanıcıların kendi imkanları ile profil bilgilerini koruma altına alabilmesi adına uygulanabilecek birkaç yöntem bulunmaktadır. Bu adımda gerçekleştirilmesi gereken eylemlerden kısaca bahsedelim.

Facebook Profilini Korumak İçin İlk Adım; Güvenlik ve Gizlilik Kontrolleri

Paylaşımlarınızı ve fotoğraflarınızı yalnızca arkadaşlarınızın gördüğünden emin olabilmek adına gizlilik ayarlarınızı mutlaka gözden geçirmelisiniz. Gizlilik ayarı kontrolüne ‘Gizlilik Kısayolları’ seçeneğinden kolaylıkla ulaşarak, hangi bilgilerinizin kimlere açık olduğunu görebilir ve ayarlarınızda dilediğiniz değişiklikleri gerçekleştirebilirsiniz. Bununla birlikte güvenliğinizin sağlam olduğundan emin olmak için Facebook hesabınızın açık bulunduğu tüm cihazlardan çıkışını yapmak, başka cihazlardan erişim sağlanmaya çalışıldığında bildirim gelmesini aktif hale getirmek gibi önlemler ile hesabınızın güvenlik seviyesini arttırabilirsiniz.

Profilinizi ve Bilgilerinizi Kimlerin Görebileceğini Belirleyin

Arama butonuna isminizi yazarak kimlerin profilinize ulaşabileceğine karar vermek elinizde. Kullanıcı güvenliğini sağlamak adına Facebook’ un sunduğu bu seçenek ile adınızı arayan yabancı kişilerin profilinize ulaşmasını engelleyebilirsiniz. İsterseniz sadece arkadaşlarınızın ya da arkadaşlarınızın arkadaşlarının profilinize ulaşmasını sağlayarak, Facebook’ u daha güvenli şekilde kullanabilirsiniz.

Facebook Profilini Korumak Adına Diğer Kolay Adımlar

Aslında en önemli adım, kullanıcı adı ve şifrelerin başka kişilerle paylaşılmamasıdır. Çok güvendiğimiz kişiler dahi olsa, şifremiz ve bilgilerimiz yayıldıkça kötü niyetli kişiler tarafından hesabımıza ulaşılma riski artar. Bununla birlikte ayarlar kısmında yer alan güvenlik bölümü ile hesaba giriş yapılan yerler görüntülenebilmektedir. Bu sekmeden ara sıra yapılacak kontroller ile profile yabancı kişilerin erişip erişmediği hakkında bilgi sahibi olunabilir. Çirkin ve rahatsız edici mesajlardan kurtulmak adına atılabilecek bir adım ile yabancılardan gelen mesajları defetmek de mümkündür. Bunun için sizinle kimlerin iletişim kurabileceğini gizlilik ayarları sekmesinden ayarlamanız yeterlidir. Aynı zamanda sizi her önüne gelenin eklemesinden sıkıldıysanız bundan kurtulmanız da mümkün. Yine ayarlar bölümünde yer alan gizlilik sekmesinden kimlerin sizi arkadaş olarak ekleyebileceğini de belirleyebilirsiniz. Bu aşamadaki en doğru seçim ‘Arkadaşlarımın Arkadaşı’ dır.

Aslına bakarsanız Facebook profilinizi güvenli ve rahatsız edilmeden kullanabilmenin en kolay yolu kişisel bilgi ve paylaşımlarınızın sadece arkadaşlarınız tarafından görüntülenmesi, profilinizin bulunması ve arkadaş ekleme isteklerinin ise arkadaşlarınızın arkadaşları tarafından gerçekleştirilebilmesidir.

[Toplam:1    Ortalama:5/5]
By | 2017-06-24T17:05:07+00:00 25 Haziran 2017|Blog Yazıları|0 Yorum

Kimler Neler Demiş?

İlk Yorum Hakkı Senin!

Bildir
wpDiscuz